[Pavučina] NPC

Obsah článku:

Okrajové, co se hrou tak jako mihly

JuDr Kristýna Hernová
Velmi atraktivní a inteligentní zhruba třicetiletá blondýnka. Zapletla se do kšeftů mafie s pozemky a byty a s praním špinavých peněz. Když začala být půda ze strany policie a asi i jiné mafie příliš horká, tak začala hledat zadní dvířka.
character sheet píše:
Příliš epizodní postava, ani sem se nenamáhal nad ní přemýšlet v řeči herních mechanik
Gorm
Půlobr ze Skutečného světa, který se ale vyzná i v Pavučině. Jezdí na choperu, má brokovnici, obléká se jako motorkář, samá kůže a řetěz, kromě čehož má i ohromné svaly, dva metry v ramenou a dvaapůl metru na výšku, což z něj činí opravdu nepřehlédnutelnou osobnost. Živí se jako lovec lidí, přičemž nedávno uzavřel nějakou vám blíže neznámou dohodu se SenTerem.
character sheet píše:
[][] Půlobr
[] "Patřím k špatným hochům"
[][] Motorkář
[][] Lovec odměn
[][]Kontakty (lovec odměn)
[] Známost (v určitých kruzích)
+ + Rvačky a bitky
+ ++ Fyzická zdatnost
+ + Zastrašování
+ Chlast a kalby
+ Bicí, kytara, metal&rock
+ ++ Motorky
+ Cestování
+ Znalost Pavučiny
+ + Hledání lidí
+ Střelné zbraně
+ Znalost loveckých kouzel (lektvary, itemy, pomůcky...)
+ ++ Aktivační rituály loveckých kouzel
+ +++ Hrubá síla
Slizoun
Humanouidní stvoření, 2,2 metru, milimetrové až centimetr a půl velké zelené lesklé šupiny (tváří se slizce asi jako ty hadí), menší drápy, čtyři ruce, (z ramenou a z míst, kde mají lidé ledviny), osm chapadel ze zad (dvě čtveřice, levá a pravá, tak pět centimetrů od páteře, první chapadla začínají pod rameny, poslední začínají nad křížem), dvě plazí oči (zelenočervené duhovky, podle toho jak dopadá světlo, šikmé panenky), plochý nos jakoby zaražený do tváře...
...nosí jen kalhoty (hnědá drsná kůže). Dělá barmana a podle jména i majitele ve Slizounově díře, což je hospoda nacházející se na rozhraní Prahy a Proganu, na Proganské straně, 15 minut od modrého trhu. Oblíbené SenTerovo místo, pokud jde o to se zchlastat do němoty nebo si jen zajít "na jedno".
Má hrdelní přízvuk, ale jinak mluví plynule lidsky. Když má plný zuby wenů, tak je dokáže srovnat, obvykle ke stěně na neúhlednou hromádku.
character sheet píše:
Jsem úmyslně neřešil, tohle je postava spjatá s jednou konkrétní lokací, která sice má svojí minulost, jako každej správnej drsnej barman, ale popravdě nevim jakou... má magickou sílu, ale netuším jaká kouzla ovládá, a má spoustu skillů, asi velkou část barmanskou :)
Netopýří holka
Majitelka stánku, nebo minimálně prodavačka, na Nočním trhu. Jméno neznámé (nikdo jste se neptal), nicméně jde o příjemnou, podle prozatimních zkušeností trochu naivní, ale velice milou a pravděpodobně mladou dívku, která vypadá trochu jako v anime - velké oči, drobnější pusa, takové zvířecí uši, nicméně její obličej vypadá docela sladěně, takže to nejspíš není výsledek nějakého pokusu někoho a´la její kolega sídlící na Nočním trhu naproti.
Na stánku prodává všemožné věcičky, většinou lektvary a kouzla, na první pohled takové smíšené zboží, při bližším prozkoumání jeví jisté společné znaky, jako například původ v nočních tvorech (polétavé kočky), vzdálených nebo málo dostupných místech (prameny horských bystřin) a také to, že nic z toho nepůsobí jako nějaká nepříjemná nebo zlá magie. Obvykle jde o "luxusní zboží" - je drahé, i když ne předražené tak jako u černokněžníka, a jde o věci, které běžný člověk obvykle nepotřebuje. Klasickými věcmi jsou u ní například kus křišťálu se zachyceným svitem hvězd, lektvar sněhového chladu (z vody horských říček, ten jste už zkoušeli), lektvar horské mlhy, případně nějaké bylinky (včetně léčivých, minimálně proti popáleninám, jak už jednou ocenila Diana).
Netopíří holka má docela hodnou a mírnou povahu, což se projevuje mimo jiné tím, že se na vás nedívá zrovna přívětivě. To je nejspíš způsobeno tím, že jste k ní poprvé přišli "na doporučení" černokněžníka a je to právě černokněžník, koho navštěvujete předtím než dete k ní nebo poté, co od ní odejdete. Očividně ho nemá ráda.
Liliet de Neime
vysoká, možná až moc štíhlá mágině, představená Umělekého souručenstva. Velmi se snaží vypadat vznešeně, drahé oblečení, šperky, vystupování atd., ale stejně je na tom něco až falešného, takový ten pocit že se až moc snaží dát najevo svou společenskou důležitost.
Kolem téhle postavy jsem měl vystavěný celou odpornou zápletku, kterou jsem ale raději vynechal, protože by byla tak na čtvrt roku hraní, spočívala v tom že Liliet byla posedlá jistou dávnou umělkyní a chtěla posbírat artefakty, které tato umělkyně vytvořila (paletu magických barev, štětce... atd) aby se sama stala ještě mocnější a schopnější než byla tato dávná umělkyně. K tomu samozřejmě hodlala zneužívat postavy, zdánlivě s kladnými úmysly, ve skutečnosti zcela naopak.
character sheet píše:
Ve chvíli kdy jsem odvrhl onu zápletku jsem ji zcela přestal řešit, takže ani přesně nevím co umí. Má skill na malbu atp., ale sama postrádá nadání, takže jí začínají na dvou nebo třech "-", má organizační a intrikářské skilly (vede Umělecké souručenstvo a vejednává za něj s obchodníky...)
Antikvariátník
Starý mág který z Proganu odešel někdy ke konci války s Prastarými, vede si v Pavučině antikvariát, kde má i spoustu magických záležitostí a divných knih. Pavel Kučera mu v mládí vzal jednu knížku, kromě toho se ukázalo že zná Anastázii
Postava vytvořená podle Aziraphala z Dobrých znemení od Pratchetta.
character sheet píše:
Znáte ty postavy, které se pohybují hrou... ale vlastně o nich ani nic moc mehanického vědět nepotřebujete? Tak to je tenhle.
< Okrajové, co se hrou tak jako mihly >
Černokněžník Dianina rodina a známí
Napsal sirien 05.12.2007
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 2 příspěvky.
ČAS 0.13839983940125 secREMOTE_IP: 3.235.75.229