[Pavučina] NPC

Obsah článku:

Dianina rodina a známí

by Sathel (c)
matka: Viktorie Kratochvílová
Viktorie je z těch žen co neumí sárnout. Ve svých devětačtyřiceti se stále snaží vypadat na třicet, podle toho se také obléká a chová. Diana je její jediným dítětem, vychovávala jí sama a chtěla, aby z ní byla krásná dívka, která si jednou vezme bohatého manžela, který se o ni bude starat a ona nebude muset nikdy pracovat (potamžmo ani Dianina matka). To nevyšlo a Viktorie se s tím těžko smiřuje. Ale řekla si, že se svou dcerou nenechá vykolejit a začala se snažit sama. Nad Dianou zlomila hůl a nechala jí napospas sobě samé.
Viktoria je na svůj věk velmi atraktivní a přitažlivá žena, která o nápadníky nemá nouzi, ale její způsob, jakým si své milence vybírá, jí znemožňuje vybrat si muže, který ji miluje a neopustí ji. Namísto toho si často začne s někým, kdo ji po čase opustí a zanechá nešťastnou a zlomenou. Z toho se pak Viktorie nějaký čas vzpamatovává, ovšem nikdy se nepoučí. Je v podstatě hloupá a své chyby stále opakuje, přesto nepatří k těm vypočítavým saním, naopak její láska je nekonečná a upřímná. Jenže málokdo je zvědavý na žárlivé scény a citové vydíráni.
Viktorie pracuje jako kosmetička v jednom salónu krásy. Její obor je péče o pleť, vrásky, opalování atd. Tuto profesi dělá dlouho a vyzná se. Celý den tráví tím, že se svými stálými zákaznicemi a kolegyněmi probírá životní situace všech okolo, včetně postav z oblíbených telenovel. Po večer sedí buď u televize, nebo vyráží na nějakou akci s kamarádkami, kde se seznamuje se svými novými objevy. Pár měsíců tráví s jedním mužem, dokud ji neopustí, pak je nešťastná a pak to začne celé na novo. Začarovaný kruh, z kterého neumí uniknout.
Otec: Alexander Marcinek +
Alexanderovi by dnes bylo 50 let, kdyby před jedenácti lety nezemřel nešťastnou náhodou při autonehodě na dálnici D1.
Dianin otec žil na Slovensku. S Viktorií se rozvedl po třech letech společného života, protože nemohl snášet její cholerické scény, věčné podezřívání z nevěry, výčitky a výhružky. Tak dlouho mu vyhrožovala rozvodem až na něj přistoupil, pak ho zase přemlouvala ať ji neopouští, vyhrožovala sebevraždou, o kterou se také pokusila, až pochopila, že už to nemá smysl a rozvod podepsala.
Alexander se odstěhoval do Bratislavy, kde si našel jinou ženu, s níž založil rodinu a žil poklidně dalších dvanáct let. Pracoval jako programátor výrobních strojů v jedné bratislavské lince na automobily. O prázdninách jezdíval do Čech za Dianou a v létě jí bral k sobě do Bratislavy, aby s ním a jeho rodinou trávila dovolenou.
Když bylo Dianě čtrnáct, čekala na otce, že pro ní přijede, ale místo toho se dočkala zprávy a nehodě na dálnici z televize. Doufala, že se to stalo někomu jinému, jako vždycky, ale tušila, že se mýlí. Pak přišlo ověření od policie. Diana propadla depresi a paranoe, byla přesvědčena, že smrt jejího otce nebyla náhodná.
Sestřenice: Julie
Je dvacetiletá dívka, narozená ve znamení panny. Je přiměřeně vysoká, štíhlá s kudrnatými zrzavými vlasy. Má světlou pleť a zelené oči. Dřív se jí kamarádi smáli, že vypadá jako severská čarodějka a ona se v tom vzhlédla. Od té doby, kdy jí bylo asi patnáct se začala zajímat o „bílou magii“, přečetla několik knih o čarodějnictví o náboženstvích a bylinách, o kartách a kyvadlech, o živlech a rituálech. Sama mnohokrát prováděla za úplňku rituály v nichž vzívala Lunu a ne jednou jí to pomohlo v životě. Ať už to byla náhoda nebo ne, Julie věřila v magii přírody. Skončila gympl a nyní studuje druhým rokem v Praze severskou mytologii.
Obléká se do volného oblečení většinou sukni a volné tričko alá india, což je trochu škoda, protože to skrývá její hezkou postavu, ale vyjadřuje to její pohodový styl. Bydlí na koleji se třemi dalšími děvčaty, chodí do studenstkých barů, tráví hodně času nad knihami a diskuzemi v kavárnách s ostatními spolužáky z kruhu.
Je snílek, je citlivá a uzavřená, přesto vstřícná k lidem a usměvavá. Je sangvinická a společenská, občas na úkor reality, z které uniká čtením fantastické literatury, pitím alkoholu a občasným hraním RPG.
milenec a přítel: Roman Tichý
Roman je šestadvacetiletý vysoký mladík průměrně štíhlé postavy, hnědých vlasů i očí. Obléká se volně, pohodově, typické jsou pro něj manžestrové kalhoty a rozevlátá košile. Na krku má barevné korále a na bradě si stále udržuje třídenní vousy. Na první pohled působí charismaticky, je sebevědomý, zábavný a chytrý. Trochu volnomyšlenkář, co si nepřipouští starosti, ale schopný chopit se práce. Je absolventem FAMU, oboru řežije. Zatím s ničím neprorazil, ale má za sebou pár úspěšných nezávislých kousků. Zajímá ho spíš dokumentární než komerční filmografie.
S Dianou se seznámil na jedné akci v kině, promítaly se filmy zaměřené na umění výrazu, kam se šla Di podívat a poté se ve zdejší kavárně dala s Romanem do řeči. Diskutovali dlouho a když už kino zavíralo stále měli spoustu neprodiskutovaných snímků. Dohodli se tedy na další debatní schůzce. Během následujících dvou týdnů se sešli čtyřikrát a už zdaleka nediskutovali jen o filmech. Oba rychle pochopili, že jsou k sobě navzájem přitahováni a protože to ani jeden z nich neskrýval, trávili spolu tolik volného času, kolik mohli obětovat. Žádná vyznání lásky, žádné sliby, jen je jim spolu dobře, tak spolu jsou. Je to takový volný vztah.
Roman vlastní malý podkrovní byt po prarodičích v Nuslích, kde má svou střižnu. Jinak v tom bytě moc věcí není, starý nábytek, koberce, nádobí. Roman jezdí na motorce, chodí často na pivo, jí glutamátový těstoviny. Prostě se nestará o běžné věci. Má poměrně rozsáhlou knihovnu filosofických knih o bytí a smyslu života, také o náboženstvích. Sám ale žádné nevyznává.
Dost se zajímá o Indii, chce se tam jednou vydat a točit filmy o zdejších lidech. O kastovním způsobu života, o životě ve všech vrstvách, na vesnici i ve městě, v různých profesích. Zaujaly ho zvyky, filosofie a styl života Indů, často fascinovaně řeční o tom, jak v Indii se za rok natočí víc filmů než v Hollywoodu. Také o Indii má knihy.
Aspekty
Filmový nadšenec Nespolehlivý Bez závazků Kreativní duch
Dovednosti
Přesvědčování Motivace Zacházení s kamerou Karate Kreslení Svádění Lhaní Získání přízně Jízda na motorce
Sirien píše:
Sathel píše:
Je snílek, je citlivá a uzavřená, přesto vstřícná k lidem a usměvavá. Je sangvinická a společenská
Uvědomuješ si doufám, jakej blábol si to napsala? :)
Uvědomuju si pouze, že má snaha o maximální stručnost narazila na nepochopení ze strany čtenáře.
Oprava: Reaguje na sebemenší emoce, ráda sní, málokoho pustí do svého světa, přesto ráda komunikuje s lidmi a baví se ve společnosti
Btw: Od Vypravěče bych čekala spíš vyjádření k NPC jako celku, než k jednotlivým větám - to totiž pro hru nemá moc přínos. Chápu, když mě seřveš za nesrovnalost u mojí postavy, ale u takhle okrajové NPC? Teda spíš mě štve, že ses k tomu nijak nevyjádřil jako Vypravěč, ale to doufám ještě doženeš.
Jerson píše:
Sathel píše:
Je snílek, je citlivá a uzavřená, přesto vstřícná k lidem a usměvavá. Je sangvinická a společenská
Sirien píše:
Uvědomuješ si doufám, jakej blábol si to napsala?
Ač nehraju, nedá mi to - jednu holku s podobnými vlastnostmi znám, je to sice neobvyklá kombinace, ale nikoliv vyloučená.
A pokud jde o celek, tak to jsou moc hezky vybrané i popsané charaktery, jako živé. Vymyslet si něco takového mí hráči, tak se před nimi hluboce klaním.
Ty si vůbec nevážíš toho co máš, Siriene, styď se
Spolubydlící: Tereza
Černovlasá, šestadvacetiletá dívka. Stylem spadá do dark cool in, ale docela jí to sluší. Má ráda metal a takové ty věci, co se kolem toho točí. S Dianou se seznámily přes známé ze školy. Tereza je z Karlových Varů, chtěla prorazit jako zpěvačka, ale zatím čeká na svou příležitost. Má v Praze kapelu se kterou zpívá a vystupuje, ale nic slavného. Je docela nestálá, často si vodí domů neznámé mladíky, kteří se tam objeví třikrát a pak už nikdy. Tereza se nechce vázat, ne dokud je mladá a je tolik věcí, co si ještě nezkusila.
Tereza je z problematické rodiny. Matka alkoholička, otec doma radši není. A když ano, je lepší mu nepřijít pod ruku. Lehko se naštve, protože už samotná skutečnost, že je doma, ho rozčiluje, ale oba rodiče jsou ze staré školy a rozvod nepřipustí ani jeden, to raději budou nešťastní ve svém vztahu, který se manželstvím nazývá už jen podle zákona. Tereza situaci nechápala, dokud byla malá, pak přišla puberta a chápání života reálnýma očima. Pochopila, že takhle žít nikdy nechce a začala se vyhraňovat. Matka jí to zakázat nedokázala, otec k tomu neměl prakticky příležitost, protože se nepotkávali, o to se Tereza starala dobře.
Své dospívání prožila s kamarády na ulici, má za sebou dost drsných zkušeností, jak s drogami, krádežemi, tak i prostitucí. Jakýmsi zázrakem dostudovala konzervatoř a dokonce se dostala na vejšku v Praze, ale rodiče jí odmítli podporovat, nebo spíš na to ani neměli peníze. Musela se o sebe postarat sama a nezvládla to. Přerušila studium a už se zpět nikdy nevrátila. Namísto toho pracuje v jednom music baru a žije jak umí.
Sní o velké kariéře, slávě, turné po světě, svobodě a nezávislosti. Někde v podvědomí, ale to si nepřipouští, sní také o někom, kdo ji přesvědčí, že ne všichni muži jsou jako její otec a že šťastný vztah může trvat déle než pár týdnů.
kamarád ze školy: Kryštof alias Krysař
Krysař je pětadvacetiletý absolvent stejné školy jako Diana. Znají se z kruhu, dokonce spolu dělali nějaké projekty do školy. Krysař je Dianin nejlepší přítel ve smyslu: osoba, které můžete naprosto důvěřovat, říct jí o sobě vše a stejně vás bude mít ráda, pomůže vám když budete potřebovat (i proti vaší vůli) a to vše nezištně a bez postranních úmyslů. Nevídají se často, teď mimo školu už skoro vůbec. Ale vědí o sobě a to stačí. Jsou tu jeden pro druhého, když bude třeba a vědí to o sobě navzájem.
Kryštof je Pražák, rodilej, odchovanej, vyrostlej a nikdy by neměnil. Miluje přírodu, čundry, hory i lesy, je schopný strávit sám dva týdny chozením po horách, spaním po tábořištích nebo na černo v lese, ale pak se zase rád vrátí do své milované Prahy a zapojí se do městského rojení.
Krysař má starší sestru, jmenuje se Hana a je jí 27, je vdaná a má malé mimino. Vyrůstali spolu v jedné domácnosti, dlouho dokonce v jednom pokoji, až do puberty. Hanka byla jako starší vždycky průbojnější a dominantnější, a tak si Krysař musel všechno vybojovat. Díky tomu se naučil, že nic není zadarmo, že místo na slunci musí vykoupit něčím jiným a naučil se vážit si pomoci. Naučil se dobře vycházet s lidmi a rozumět jim. To mu dost pomáhá v umění. Kreslí hlavně portréty a dokáže vždy perfektně vystihnout náladu jakou chce.
Do života moc neplánuje, chce cestovat, chce si užívat dokud je mladý. A pak tak nějak to co chce každý – trochu peněz, trochu lásky, přátelství, zábavy a dobrodružství.
Kamarádi z kruhu:
Skupina patnácti lidí, se kterými Diana absolvovala školu. Zažila s nimi mnoho pitek, několik společných víkendových akcí, pár skupinových projektů. S některými se zná lépe (Klára, Honza, Jakub, Iveta+Tomáš) s ostatními jen zběžně. Občas spolu někam zajdou, nijak víc se nevyhledávají pokud něco nepotřebují.
Iveta: je Dianina spolužačka ze střední. Znají se devět let a to už je docela dlouho. Občas spolu zajdou na pivo popovídat o těžkém životě začínajících umělců. Navzájem se podporují, navštěvují své výstavy, konzultují nová umělecká díla. Iveta žije s Tomášem.
Tomáš: spolužák ze stejného kruhu na VŠ. Dal se dohromady s Ivetou ve druháku a tedy se začal víc vídat s její kamarádkou Dianou. Je to pohodář se světlými vlasy, smotanými do dredů, nosí bradku a je velmi vtipný až komický. Často bývá středem pozornosti a zábavy.
Klára: malá blondýnka, tichý typ, ale kalit umí dobře. Jejím prokletím je, že ji všichni podceňují protože je blond a taky na ni všichni chlapi letí, což jí štve ještě víc. Když se trochu napije je schopná čtvrt hodiny nadávat na ty ztvrdlý mozky, co myslí raději rozkrokem a neopakovat se při tom, čímž většinou pobaví všechny kolem sebe.
Honza: slušňák, co chodí dobře oháklej, ale zdání klame. Sice moc nepije, ale žádná sukně si před ním nemůže být jistá. Celý kruh se rád baví na účet nic netušících slečen, které Honza střídá jak ponožky, ale každou z nich vždycky přivedl do kruhu. Začalo se všem říkat Šarlota, protože jména si nikdo kromě Honzy nepamatoval. Bývaly to takové barbiny, co se jim líbilo, že Honza má dost peněz. Nikdo mu ani nevyčítal, že má každý měsíc jinou, Honza byl v pohodě, ale ty slečny většinou visely jen na jeho kreditce. Di se ho jednou ptala, proč se nenajde nějakou normální holku, odpověděl, že si chce užívat.
Jakub: pravý opak Honzy, přesto jsou velmi dobří přátelé. Jakub má přítelkyni Martinu, jsou spolu od jeho patnácti a nic na světě je nedokáže rozdělit, snad jen smrt. Martinu nikdy nikdo neviděl, možná Honza, Jakub o ní ani moc nemluví, jako by nechtěl, aby o ní někdo věděl, aby mu jí někdo nevzal. Vlastně o Jakubovi vůbec toho nikdo moc neví, on prostě je a to stačí.
Napsal sirien 05.12.2007
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 2 příspěvky.
ČAS 0.15036487579346 secREMOTE_IP: 3.145.23.123