[Pavučina] PC

Obsah článku:

Pavel Kučera

Bohužel se ještě pár dnů bude potýkat s mírným nedostatkem času, takže zatím pouze pár nástřelů, nic moc detailního a ne zcela finálního, nicméně si myslím, že příliš změn nebude.
Říkejme mu Pavel
Věk 30, profesi technicky nazvěme "detektiv" - zkrátka vyšetřovatel u policie, vzhledem ke svému věku spíše ještě pomocná síla, ale svou práci bere vážně - vážně ve smyslu nasazení pro ní. Nejde o "fízla v uniformě" - pracuje v civilu. Buďto v kanceláři (výslechy, vyhodnocování dokumentace, důkazů, stop a podezření) či v terénu (výslechy, domovní prohlídky, "infiltrace" a sledování podezřelých míst a komunit). Zaměření nemám zatím rozhodnuté, ale zřejmě mravnostní. Podstatné je, že to v žádném případě není nějaký ranař a akční hero - ono slovo "detektiv" to vystihuje asi nejlépe.
Charakterově - zásadový člověk, lehký snílek, víra ve spravedlnost a princip, že "chyby jdou odčinit, člověk se z nich ale musí poučit a vyvodit z nich důsledky". Řekl bych flegmatik, ale ne stoprocentní - jsou věci, co ho vytočí (bezpráví, ubližování slabším, vědomý podraz,...). Je ochotný nezištně pomáhat, očekává vždy však "děkuju". Spíše introvertní člověk, má dost svůj vlastní svět svých případů a svého vidění světa, které by se dalo popsat zhruba jako "na světě svině jsou, ale to nevylučuje krásu, která na něm je taky".
Magický směr - zatím ne finálně, ale dal by se nazvat vyrovnanost/rovnováha. Možná ještě konkretizuju/lehce upravím.
Možná vazba na ostatní postavy:
- psycholog: Pavel z důvodu problémů z dětství (budou specifikovány - jde o příliš bujnou fantasii) dochází k psychologovi. Psycholog byl pán v letech, odešel na vděčnost, a tak byl Pavel, který později navštěvuje psychologa spíše ze setrvačnosti, přeřazen k... no, hádejme komu Druhá možnost je pak spolupráce na nějakém případu - profil pachatele, profil oběti, etc.
- Číňan: napadá mě volnější. Třeba něco ve smyslu, že Pavel mohl pracovat na případu, který Číňana (jeho rodinu/přátele/xyz) očistil z křivého obvinění z nějakých čachrů etc. Samozřejmě by to zahrnovalo nějaké intenzivnější vyšetřování - dlouhé a časté výslechy, kde by se mezi Pavlem a Číňanem vytvořila nějaká vazba - neříkám, že nutně přátelská, ale aspoň korektní - z pohledu Pavla - křivě nařčený Číňan, který je v nesnázích; z pohledu Číňana - "policajt", který nenadržuje bohatým nebo místním, ale jde mu o podstatu věci.
- postava Katky: přijde mi poněkud umělé vytvářet nějakou bližší vazbu, když už bych ji měl s postavou psychologa, kterážto se dobře zná i s postavou Katky - to bychom se pak všichni dokonale znali, ale byla by tu možnost nějaké třeba jednostranné volnější vazby z pohledu Katčiny postavy. Jednoho dne možná šťára do nějakého klubu (např. z důvodu podávání alkoholu mladším 18ti, držení drog, hledání podezřelých osob, xyz), kde Pavel Katčinu postavu legitimuje, třeba mohlo dojít k nějaké krátké, lehké rozepři, to už je otázka. Každopádně Pavel si Katku prakticky nepamatuje, ona jeho např. tak "To je přece ten policajt, co tehdy dělal dusno"
- o zbývající postavě nevím zatím nic (//pátý hráč nakonec odpadl, pozn. Sirien)
Tolik návrhy. Teďka bohužel nejsem příliš časově flexibilní, pořádně to půjde z mé strany finalizovat tak nejdřív za týden.
< Pavel Kučera >
Vojtěch Šťastný Li Feng
Napsal sirien 06.12.2007
Zaslat reakci na článek
Velikost okna: [1] [2] [3]
Tagy:
Vaše IP adresa není z "bezpečných" adres. Příspěvek se odešlou pouze se správně opsaným kódem. Pokud nechcete opisovat kód, můžete se přihlásit (pokud nemáte účet, nejprve se zaregistrujte), nebo nám poslat informaci na PM a my Vaši IP adresu přidáme.
ČAS 0.15052390098572 secREMOTE_IP: 18.223.160.61